Selecteer een pagina

De nieuwe single ‘Mooie Dromen’ is het jongste werk van Mieke Gijs en Luc van Meeuwen.

De eerste behoeft geen introductie meer, al ruim veertig jaar timmert Mieke met veel succes aan de ‘spreekwoordelijke’, weg. Dit jaar staat Mieke veertig jaar op de planken. De single ‘Mooie dromen is de voorloper van het in november te verschijnen jubileum album ‘Mieke’,  Veertig Jaar hits’ .

Luc van Meeuwen is voor België allang geen onbekende meer maar ook in Nederland is hij hard op weg zich in de harten van het Nederlandse publiek te zingen.

Zeker na de succes single ‘Samen kunnen wij de wereld aan’, is hij meer en meer in beide landen een graag geziene gast.

Dat er na het succes van hun vorige single een opvolger zou moeten komen was voor iedereen duidelijk. De vraag was alleen welk lied ademt de juiste sfeer waarin beiden zich zouden kunnen vinden.

Maar toeval bestaat niet, bij de zoektocht naar een nieuwe song stuit het tweetal op de tekst ‘Mooie Dromen’, van de veel te vroeg gestorven Lee Castello. Mieke heeft aan het begin van haar carrièrre opgetreden bij het orkest van Castello.  Castello zelf een niet onverdienstelijk zanger blijkt bovenal ook nog eens een geweldige tekstdichter te zijn. Het moet begin jaren 70 geweest zijn dat ‘Mooie dromen’, is geschreven, waarbij Wim Claes tekende voor de muziek. Op één of andere manier is het nummer al die tijd in de la blijven liggen. Bij nader onderzoek blijkt dat Castello en Claes ook al een basis hebben opgenomen en hiermee duidelijk hebben aangegeven hoe het qua klankkleur is bedoeld . Bij het beluisteren van de opnames van destijds werd duidelijk dat de zoektocht niet voor niets was geweest, deze song roept zoveel emotie op, dat de single keuze snel gemaakt is.

De opname  van toen vormt de basis voor de single die er nu is. Met respect en gevoel voor het analoge geluid van destijds, is de originele geluidsopname bewerkt en voert ons mee naar de danssalons van weleer. Er is veel veranderd in de beleving van muziek maar de verliefden van toen zien hun verliefde kinderen van vandaag schuifelen op dezelfde klanken en wensen elkaar nog steeds dezelfde ‘Mooie dromen’.

 

Je kan de single nu downloaden op Itunes:https://itunes.apple.com/nl/album/mooie-dromen-single/id925115298