Selecteer een pagina

MIEKE ‘VEERTIG JAAR HITS’

We schrijven 1973,  tijdens een optreden in Wuustwezel vraagt Pierre Kartner of er iemand in de zaal is die met hem het duet ‘Zou het Erg Zijn Lieve Opa’, wil zingen.

Mieke Gijs dan slechts dertien jaar oud, waagt haar kans. Vader Abraham, de alter ego van Pierre Kartner,  is verbluft als hij haar hoort zingen en biedt haar vrijwel direct een contract aan. Vanaf dat moment is Mieke Gijs één van de vaste gasten in de Vader Abrahamshow. De rest is geschiedenis, met hits als ‘Een kind Zonder Moeder’, ‘Charlie Chaplin’, ‘Niet Elke Oester Heeft Een Parel’, ‘Zondagskind’, ‘Mijn Beste Vriendin’, ‘Zaterdagavond’, en recentelijk de hit in duet met Luc van Meeuwen ‘Samen kunnen wij de wereld aan’ is ze uitgegroeid tot één van de meest geliefde zangeressen uit de Benelux.

Veertig jaar zit ze inmiddels in het vak en daar past natuurlijk een album bij dat een overzicht geeft van wat er in die veertig jaar zo’n beetje de
‘spreekwoordelijk revue’, is gepasseerd. Nog steeds weet ze hits te scoren en treedt ze veelvuldig op. Op dit overzichtsalbum staan maar liefst 60 songs, voornamelijk haar meest populaire maar ook een aantal waar vaak naar wordt gevraagd door haar grote schare fans.  Dit alles aangevuld met zes nieuwe titels maakt deze box tot een bijzonder document.

Deze 3Cdbox zal ongetwijfeld de weg naar de liefhebber weten te vinden en onderstrepen nogmaals het grote en veelzijdige talent dat Mieke is.

Dit overzichtsalbum laat een zangeres horen die haar eigen stijl trouw is gebleven maar onderstreept ook de groei die ze als zangeres heeft doorgemaakt in die afgelopen veertig jaar. 

Mieke, een muzikale bloem die volledig tot bloei is gekomen, voor wie daar nog aan mocht twijfelen is hier het bewijs, Het Allerbeste van Mieke!!!